Podarili 350 sadik rastlin, ki odganjajo tigraste komarje

  • 24.04.2017

Za nami je drugi uspešen dogodek proti tigrastemu komarju. V petek, 21. aprila 2017, je v ČS Črnuče potekal dogodek namenjen preventivi pred tigrastim komarjem. Prebivalce smo pozivali k pospravljanju vrtov in balkonov, pri čemer smo jih za oddano odsluženo posodo iz keramike, plastike ali kovine nagradili s sadiko zelišča, ki odganja tigraste komarje in prvovrstnim kompostom iz Regijskega centra za predelavo odpadkov Ljubljana (RCERO).

Na dogodku smo zbrali 70 keramičnih, 310 plastičnih in 20 kovinskih posod ter podarili 350 sadik rastlin, ki odganjajo tigraste komarje in 1.800 l komposta.

V okviru dogodka je v sodelovanju z društvom Smetumet in Prirodoslovnim muzejem Slovenije potekala tudi izobraževalno-ustvarjalna delavnica za skupino otrok OŠ Maksa Pečarja. Delavnice se je udeležilo 24 otrok s spremljevalkama.

Dogodek je organizirala Mestna občina Ljubljana, Oddelek za varstvo okolja v sodelovanju s Snago in ČS Črnuče.

Naslednji dogodek namenjen preventivi pred tigrastim komarjem bo v torek, 9. maja 2017, med 10:00 in 18:00 na tržnici Moste. Ob 17:00 bo tudi predavanje, na katerem bo dr. Tomi Trilar iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije predstavil značilnosti tigrastega komarja in možne načine preventive. 

Vljudno vabljeni!